torsdag 24 mars 2016

Veckan innan påskledighet

Den här veckan har gått fort och vissa schemaförändringar har skett, då ena klassen åkte till Parken zoo och Reningsverket via Eco friends- Vår tur blir det vecka 15.

I matematiken så arbetar eleverna med linje- och stapeldiagram, samt medelvärde och median. Idag fick eleverna ett litet test på detta för att se hur mycket de har lärt sig.

I svenskan har vi börjat att arbeta med en ny typ av text, instruerande texter. Vilket är riktigt klurigt, men samtidigt roligt, då vi har testat på att vika hundar efter en instruktion samt försökt titta på vad som behövs för att en instruktion ska bli tydlig och lätt att förstå.

Nu har vi även kommit igång ordentligt med NTA-lådan Rörselse och konstruktion. Är ni nyfikna på vad det är? Läs mer på länken nedan:
http://www.ntaskolutveckling.se/Teman/Rorelse-och-konstruktion/
Eleverna tycker att den är så rolig och det är med ett stort engagemang som de testar de olika uppdragen och prövar sig fram (se bilder).

I SO fortsätter vi med geografi och Sverige, just denna vecka har vi pratat om vad som odlas i Sverige och vår export samt import. Vi har tittat på film och haft massor av diskussioner samt arbetat i ett häfte vi kallar för Sverigehäftet, ett uppskattat material hos eleverna.
Veckan efter påsklovet fortsätter vi att arbeta med väder och klimat med koppling till Sverige.

Nu önskar jag er alla en glad påsk och ledighet, så ses vi åter vecka 14!

Med vänlig hälsning
Bianca


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig av din åsikt eller fundering